Jezikast 05: DZTPS praznuje 60 let

60 let DZTPS

Tokratna gosta Jezikasta sta Živa Malovrh in Sergej Smolič, predstavnika Društva znanstvenih in tehniških prevajalcev Slovenije, ki letos praznuje 60 let obstoja. Pogovarjali smo se o preteklih uspehih in prizadevanjih društva, pa tudi o izzivih sedanjosti in prihodnosti, zlasti regulacije poklica in okrepitve njegove vidnosti v slovenski družbi.
(Spodnje povezave na spletno stran DZTPS zaradi prenove morda ne delujejo, posodobitve so v teku.)

Facebook stran DZTPS

Razmišljanje ob 60-letnici DZTPS

Kako poteka postopek včlanitve v DZTPS?

Pogoji za pridobitev licence DZTPS

PDF vodnika za naročanje storitev prevajanja v slovenskem jeziku
(Izvirnika v angleškem jeziku: A guide to buying interpreting services in A Guide to buying translation servies)

 

Živa Malovrh je magistrica prevajanja iz Oddelka za prevajalstvo Filozofske fakultete UL, smer angleščina-nemščina. Že pet let orje poslovno ledino kot samostojna podjetnica. Prevaja besedila iz vrste področij, specializirala se je se za znanstvena besedila. Aktivno se udejstvuje v DZTPS, je pa tudi članica Lektorskega društva Slovenije.

Sergej Smolič je univerzitetni diplomirani anglist in obramboslovec ter magister prevajanja smeri angleščina in nemščina. S strokovnim prevajanjem se samostojno ukvarja že 15 let. Leto in pel je redno zaposlen v Sektorju za prevajanje Generalnega sekretariata RS. Specializiral se je za področje zavarovalništva, bančništva, financ in avtomobilizma. Član DZTPS je od leta 2011, v njegovem upravnem odboru pa deluje od leta 2017.

Poglej komentarje (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Izdelava spletne strani: Marko Gustinčič, Nino Šuligoj

© 2021 Vse pravice pridržane

 

Na začetek