Oddelek za prevajalstvo UL v času epidemije COVID-19

Delo v predavalnici na Filozofski fakulteti smo ustavili 9.  marca ob 12. uri, univerzo pa je vlada zaprla z odlokom 15. marca. Do danes (15. maja) so odprli fakultete za zaposlene, za študente pa še ne.

Z 9. 3. se je delo na Oddelku za prevajalstvo premaknilo v spletno okolje. Po prvem tednu, ko smo prek elektronskih učilnic nagovorili študente in jih zasuli z delom, saj smo bili prepričani, da bo epidemija trajala le kratek čas, smo se počasi začeli organizirati v virtualnih učilnicah in začeli predavanja izvajati na podoben način, kot če bi bili v predavalnici.

Anketa po oddelku o izvedbi dela v karanteni  je dala naslednje rezultate: večina predavateljev se je odločila za predavanja prek platforme Zoom-in, nekateri so uporabljali FreeConferenceCall s prezentacijami power point in podobno, drugi so predavanja snemali in posnetke dodali power point prezentacijam. Prevajalski seminarji so vključevali več popravljanja izdelkov kot običajno, vajam smo dodajali še rešitve. Govorilne ure so se preselile na Skype.

Spletna anketa  v prvem tednu je pokazala, da imajo študentje najraje posneta predavanja na power point prezentacijah, najmanj radi pa imajo samostojno delo z literaturo in reševanje nalog. V nadaljevanju se je pokazalo, da so zelo hvaležni za virtualna predavanja, tudi zaradi ohranjanja socialnih stikov in vsaj navidezne normalnosti. Spletna predavanja, seminarji in vaje so bili glede na odzive učiteljev bolje obiskani kot v normalnih okoliščinah, študentje pa so se v veliki večini dela lotevali zavzeto in vztrajno.

Izpitno obdobje bo pokazalo, ali smo bili pri spletnem poučevanju uspešni. Žal bo tudi to, vsaj v junijskem delu, pretežno potekalo prek spleta.

Poglej komentar (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Izdelava spletne strani: Marko Gustinčič, Nino Šuligoj

© 2021 Vse pravice pridržane

 

Na začetek